5 tips voor een sfeervolle kleine keuken

5 tips voor een sfeervolle kleine keuken
Heb jij maar weinig ruimte om een keuken te plaatsen? Wees gerust, ook een kleine keuken kan ruimschoots aan jouw wensen voldoen. In deze blog geef ik je 5 handige tips om de ruimte van een kleine keuken optimaal te benutten en sfeervol in te richten. Lees snel verder en ontdek hoe je een kleine keuken omtovert tot een gezellige, sfeervolle plek.

Tip 1: Benut de ruimte optimaal

In een kleine keuken is, zoals te verwachten, de ruimte beperkt. Zorg er daarom voor dat je de beschikbare ruimte optimaal benut. Zoals met een plafondhoge kastenwand, dan maak je optimaal gebruik van het kleine vloeroppervlak dat je keuken inneemt.

Tip 2: Dubbele besteklades

De besteklade is een vast onderdeel van iedere keuken. Maar wat dacht je van een dubbele besteklade? Die is perfect voor een kleine keuken en geeft je meer opbergruimte. Er zit een extra niveau in de lade, zodat je twee lagen bestek in één lade kwijt kunt. Zo bespaar je enorm veel ruimte!

Tip 3: Draaicaroussel in de hoek

Kies je voor een kleine hoekkeuken? Ga dan ook voor een draaicaroussel in de hoek. De hoeken in de keuken zijn vaak lastig te benutten. En met een draaicaroussel gebruik je deze ruimte toch nuttig. Zo voorkom je dat de hoek nutteloos blijft en creëer je meer opbergruimte.

Tip 4: Onderlades

Een andere optie om de opbergruimte optimaal te benutten is de onderlade. Dit is een lade die zich onder de keukenkastjes bevindt. Normaal bevindt zich hier een stootplint met erachter loze ruimte. In onderlades kun je enorm veel spullen kwijt!

Tip 5: Planken voor je mooie keukenspullen

Heb je ergens nog ruimte over aan de wanden in je keuken? Planken zijn perfect om nog wat extra spullen op kwijt te kunnen. Kies dan voor een mooie buffetkast die ook prima in de woonkamer kan staan. Of voor mooie planken boven je eettafel of het keukendressoir. Hier kun je jouw mooiste servies, borden of glazen op plaatsen. Dat scheelt weer plek in de keukenkastjes en je hebt meteen een gezellige sfeer in jouw kleine keuken.

Conclusie

Een kleine keuken inrichten kan uitdagend zijn, maar met deze 5 tips maak jij optimaal gebruik van de beschikbare ruimte, creëer je een gezellige sfeer en kun je alles doen wat je in een grote keuken ook kunt, maar dan op een veel kleiner oppervlak.