Altijd een prachtige vloer

Keramische tegels schoonmaken

Wanneer je een nieuwe vloer laat leggen, of misschien heb je wel een vloer die al jaren ligt dan is goed onderhoud van essentieel belang. Het kan natuurlijk gebeuren dat je in de loop der jaren de verkeerde middelen hebt gebruikt, dan is het zorg met keramische tegels schoonmaken dat je de oude lagen verwijderd zodat er geen vuile laag meer over de tegels heen zit. Daarna is het zaak om de vloer te impregneren en het gewone onderhoud te doen zoals je bent gewend, gebruik hierbij een neutraal schoonmaakmiddel.

Keramische tegels schoonmaken

Geen middel met geurtjes of was

Bij keramische tegels schoonmaken vinden de meeste mensen een lekker geurtje voor in huis lekker, maar deze schoonmaakmiddelen zijn juist niet goed voor je vloer en laten een laag achter die je er met de volgende schoonmaakbeurt niet af dweilt. In principe krijg je dus iedere keer als je schoonmaakt een laagje erop, die je vloer niet schoner maakt maar wel vetter. Om deze lagen te verwijderen moet je dus een grote schoonmaak inplannen, hierbij worden alle lagen van de vloer verwijderd en begin je weer bij de basis.

Geglazuurde tegels

Vind je een glans laag mooi over je tegels dan heb je waarschijnlijk geglazuurde tegels, onder keramische tegels schoonmaken heb je verschillende mogelijkheden. Het schoonmaken van een geglazuurde tegel, vraagt om een ander middel dan een tegel die niet geglazuurd is. Op de website van steenschoon.nl heb je voor de verschillende soorten vloeren een geschikt middel om je vloer weer als nieuw te krijgen. Maar ook om dagelijks je vloer te onderhouden en mooi te houden.