Cézanne en zijn kunst

aurelius-wendelken-N8ZOsNJpjuQ-unsplash (1)

Cézanne is een van de meest briljante schilders aller tijden, en zijn werk kan vandaag gratis worden bekeken dankzij de Library of Congress. Bij zijn dood, in 1918, was hij op het hoogtepunt van zijn talent en maakte hij werken die meesterwerken van het impressionisme zijn. Cézanne’s beroemde “Stilleven met koekoeksnest” is eigenlijk een schilderij van twee flesjes medicijnen en een flesje inkt. Je kunt het gratis online bekijken. De term post-impressionisme werd bedacht in het begin van de 20e eeuw, en het idee was dat het impressionisme een schilderstijl was die zich ontwikkelde na de impressionisten, en dat het daarom niet langer geldig was om hen impressionisten te noemen. Relief kunst. Tegenwoordig kunt je post-impressionistische werken gratis online bekijken op de websites van veel grote musea.

Gauguin en zijn schilderijen

Gauguin was een geweldige kunstenaar en een sleutelfiguur in de ontwikkeling van de moderne kunst, en zijn werk kan online worden bekeken zonder ook maar één dollar te betalen. Het beroemde schilderij “Olijfbomen” is eigenlijk een serie schilderijen die Gauguin in de jaren 1890 maakte, elk met dezelfde boom, maar elk met een andere levensfase van de kunstenaar. Dit is een periode in de kunstgeschiedenis tussen de 19e en 20e eeuw, en wordt vaak beschreven als de “gouden eeuw van de schilderkunst”.

Van Gogh en zijn kunst

Dit schilderij van een bloemenveld heet “De Aardappeleters”, en het is een van de beroemdste kunstwerken uit de geschiedenis van de moderne kunst. Het schilderij is ook een van de duurste, 88 miljoen dollar, en het wordt permanent tentoongesteld in het Museum of Modern Art in New York City. Schilderij woonkamer, Dit is een techniek die zich in de jaren 1860 in Frankrijk ontwikkelde, en die ook wel de Academische Stijl wordt genoemd. Impressionisme legde de nadruk op lokale kleur en textuur, en het wordt vaak aangeduid als de stijl van de academies, omdat het representatief was voor de opleiding die kunstenaars kregen aan de Académie de Beaux-Arts, het Franse schilder instituut.