Een bed is meer dan om in te slapen

gras

In de vorige eeuw verdween de ouderwetse alkoof uit onze huizen. De kast die een, naar de huidige maatstaven, een klein en smal bed herbergde verdween. De slaapkamers met alleen nog de functie om er de nacht rustig slapend door te brengen en je aan te kleden kwamen ervoor in de plaats. Op boerderijen hoefden meiden niet meer dicht bij het werk, in de keuken en nabij het achterhuis, te slapen. Onze huizen konden we steeds beter verwarmen en daarmee raakte de warme en knusse bedstede in vergetelheid. In een bed heb je meer licht en frisse lucht. De bedden mode is gefulmineerd tot het slapen in een een goed waterbed wat proper, warm en comfortabel slaapt. En meer. Want we worden erin geboren, bedrijven er de liefde, vinden er ontspanning met een goed boek en sterven erin. Veel functies met grote thema’s uit een mensenleven.

Andere kijk op hygiëne

Misschien is de verandering in deze trend wel ingegeven door onze moderne kijk op gezondheid en hygiëne. Slapen in een bedompte en licht vochtige bedstede maakte niet voor niets plaats voor een bed in een ruime en liefst goed geventileerde slaapkamer. Warm slapen was in de vorige eeuw in de tochtige en slecht en moeilijk te verwarmen kamers van levensbelang. Nu weten we dat warm slapen nog steeds zorgt voor een gezonde en goede nachtrust. In een Waterbedden winkel gaan de bedden met een ingebouwd verwarmingssysteem, wat tevens als verkoeling kan worden ingezet, gretig van de hand. De slaaptemperatuur luistert nauw. Te warm en zweterig in bed liggen houdt je uit je slaap. Maar de koude voeten in bed helpen ook niet om snel in slaap te komen. Ons lichaam is daar kieskeurig in. Een paar graden verschil in omgevingstemperatuur maakt een wereld van verschil.

Een waterbed is letterlijk wel-te-rusten 

Slapen in een koele kamer en in een warm bed is de beste garantie voor een goede nachtrust. In een bed waarin je comfortabel ligt en zo min mogelijk drukpunten in je lichaam ervaart. Een zachte of wat hardere matras is persoonlijk en op maat te verkrijgen.Modulair samen te stellen in een tweepersoonsbed waarin je met zijn tweeën slaapt. In een waterbed komen alle facetten van gezond en comfortabel slapen bijeen. Met het juiste beddengoed kun je de temperatuur en vochtregulatie een beetje sturen. En is de slaapkamer sfeervol en naar eigen stijl aan te kleden.