Een mooie eetkamer inrichten doe je zo!

houten salontafel

De eetkamer is een ruimte die gezellig en ontspannen moet zijn, en gelukkig zijn er een tal van manieren om dit te doen! Je hoeft alleen maar te weten wat er het beste uitziet en hoe je dit allemaal snel en effectief kunt realiseren. Hier zijn enkele van de beste tips en trucs om je eetkamer als een professional in te richten!

houten salontafel

Verlicht je tafelsetting

Omdat de tafel meestal het middelpunt van de eethoek is, is het belangrijk dat je iets kiest dat er niet alleen goed uitziet, maar ook functioneel is. Een manier om je tafel op te fleuren is door planten toe te voegen! Ze voegen niet alleen kleur en leven toe, maar ze zijn ook luchtzuiverend. Om te voorkomen dat ze doodgaan of omvallen, zet je ze in een pot met gaten zodat je ze gemakkelijk water kunt geven zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je overal water morst.

Voeg een houten salontafel toe

Als je op zoek bent naar het perfecte middelpunt voor je eetkamer, overweeg dan om een houten salontafel toe te voegen. Dit grote stuk kan zowel als extra oppervlak worden gebruikt bij het ontvangen van gasten, als decoratie op zich. Het is ook veel aantrekkelijker dan veel andere soorten meubels, zodat het in geen enkele ruimte misstaat, ongeacht de stijl.

Kies het juiste kleurenpalet voor je eetkamer

Kleur kan de sfeer van elke ruimte maken of breken. Het is belangrijk om een kleurenpalet te hebben dat past bij het doel van de ruimte, en dat geldt ook voor de eetkamer. Wanneer zowel de inrichting als de kleuren in balans zijn geniet je niet alleen van je eten, maar ook van het simpelweg aanwezig zijn in je eetkamer.

Laat de muren niet zoals ze zijn

Wanneer je een kleine eetkamer hebt, is het raadzaam om verticaal te werken aan je inrichting, in plaats van horizontaal. Een kleine eetkamerwand kan bijvoorbeeld als perfecte opbergruimte worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan smalle, hoge kasten gemaakt van dunne frames of transparante materialen die de kast slank doen ogen. 

Spiegels stellen je ook in staat om de ruimte visueel uit te breiden, want spiegels reflecteren licht en vergroten de ruimte. Ideaal om een kleine ruimte wat groter te doen ogen!