Hoe maak ik mijn raambekleding gemakkelijk en snel schoon

architect amersfoort

Het schoonmaken van raambekleding kan af en toe ontzettend veel tijd kosten. Zonde, want dat is helemaal niet nodig. In deze blog bespreken we een aantal tips waardoor je bijvoorbeeld goedkope houten jaloezieën in een handomdraai schoon kunt maken. Ga je bijvoorbeeld shutters op maat kopen, dan wil je natuurlijk wel dat ze zo lang mogelijk, zo schoon mogelijk blijven. Uiteraard zijn er nog heel veel meer tips, maar in deze blog maken we een beginnetje met de makkelijkste en belangrijkste tips en tricks voor het schoonmaken van je raambekleding.

Jaloezieën

Heb je goedkope houten jaloezieën in bijvoorbeeld je keuken of badkamer en vraag je je af hoe je deze het snelst en makkelijkst schoon kan maken? Je kun het beste beginnen met het afstoffen van je goedkope houten jaloezieën met bijvoorbeeld een stofdoek of plumeau. Regelmatig afstoffen is één van de beste tips die we kunnen geven, hierdoor voorkom je dat het stof zich ophoopt op je jaloezieën. Na het afstoffen kun je je jaloezieën met een natte doek afnemen aan zowel de voor- als achterkant.

Gordijnen

De makkelijkste manier om gordijn schoon te maken en houden is toch wel om ze af en toe in de wasmachine te doen, of met de hand te wassen. Je ontkomt er niet aan dat, vooral lichte, gordijnen na verloop van tijd hier en daar een vlekje hebben. Let wel van tevoren goed op de waslabels van je gordijn, want niet alle gordijnen zijn geschikt voor in de wasmachine. Mocht je gordijn niet in de wasmachine kunnen, kun je ze natuurlijk altijd met de hand wassen in koud water.

Shutters

Ga je voor je nieuwe huis shutters op maat kopen en ben je op zoek naar de beste tips om ze schoon te houden? Shutters op maat kopen is een goed idee, want shutters zijn erg makkelijk schoon te houden en vragen een stuk minder onderhoud dan bijvoorbeeld jaloezieën of lamellen. Shutters zijn makkelijk af te nemen met een vochtige doek en daarom ontzettend onderhoudsvriendelijk.