Infrarood wandverwarming

infrarood wandverwarming

Methoden van huis verwarmen

Een huis moet verwarmd kunnen worden. Dat is logisch. De methoden hiervoor lopen sterk uiteen.

We kennen allemaal de standaard radiatoren, opgenomen in het centrale verwarmingssysteem van een huis. Dat is 1 methode.

Een andere methode is de vloerverwarming. Dit is een methode die de laatste tien jaar sterk is opgekomen.

Methode drie is verwarmen middels een houtkachel, dan wel palletkachel.

Maar heb je wel eens gedacht aan infrarood wandverwarming?

infrarood wandverwarming

Infrarood wandverwarming

Met infrarood wandverwarming of plafondverwarming kun je het huis middels panelen voorzien van warmte. Dit is een vrij nieuw systeem dat op dit moment in opkomst is. Het wordt steeds populairder om een aantal redenen. Hieronder gaan we hier kort op in.

Aangename warmte

De infrarood panelen geven een zeer aangename warmte af. Nu zul je misschien zeggen, warmte is toch altijd aangenaam? Er zit wel degelijk verschil in. Een regulier CV systeem zorgt voor luchtstromingen met de afgegeven warmte. Hierdoor ontstaan er warmteverschillen.

Met de panelen echter ontstaat er een gelijkmatige warmte zonder luchtstromingen en tocht. Deze warmte verwarmd ook de voorwerpen in het vertrek.

Energiezuinig

Met de juiste panelen bespaar je op de energiekosten. Dit kan oplopen tot een besparing van wel zestig procent. Dat is toch mooi meegenomen? Zodoende ben je ook nog duurzaam en milieubewust bezig.

Kleine investering

De panelen zijn relatief gunstig aan te schaffen. Sterker nog, het aanschaffen van warmtepanelen is goedkoper dan welke andere verwarmingsbron ook met dezelfde capaciteiten. Duurzaam bezig zijn en toch zacht voor de portemonnee.

Gaan lang mee

De warmtepanelen hebben een lange levensduur. Bovendien geven veel leveranciers ook nog eens tien jaar garantie op het product.

Onderhoud aan de panelen is niet nodig. Ze raken niet verstopt of vervuild.

Installatie

Het installeren van de panelen gaat vlot en snel. Je hoeft niet zoals bij radiatoren te boren en frezen in de muur. Alleen de kabel moet eventjes netjes weggewerkt worden maar dat is zo gebeurd.

De meeste aanbieders bieden ook montageservice. Maar je kunt het ook makkelijk zelf doen.

Gezonder

Zoals hierboven genoemd zorgt reguliere verwarming voor luchtstromen. Met verplaatsing van bacteriën en stof als gevolg. Dat is bij de wandpanelen niet het geval. Dat maakt het gezonder.