Laminaat heeft heel wat voordelen

logo

 

Laminaat bied je een vloer met een hoog comfort aan een betaalbare prijs. Laminaat is comfortabel, want de vloerbedekking blijft in de wintermaanden warm om op te stappen, net zoals parket. En wanneer het warm weer is blijft de vloer ook aangenaam van temperatuur. Je kan er in de zomer zonder problemen op blote voeten op stappen.

Onderhoudfb1225b09eec37ba12efc7837996387a_f93

Een van de grootste voordelen van een laminaatvloer is het gemak om deze te onderhouden. Laminaatvloeren zijn heel makkelijk in onderhoud, want je hoeft laminaat niet regelmatig te behandelen met vernis of op te boenen zoals een echte plankenvloer of parket. Bij laminaat volstaat het regelmatig snel en makkelijk schoon te maken met stofzuiger en/of dweil.

Duurzaam

Vloeren gemaakt van laminaat gaan zonder probleem en bij gewoon onderhoud tot twintig jaar of langer mee. Het materiaal raakt bovendien niet zo snel beschadigd. Je krijgt bijvoorbeeld niet gauw krassen op je vloer door vallend bestek of servies.

Betaalbaar9db020dce77ef53c1f0b51275382c48e7946173c

Dit is ook een goedkope oplossing voor de vloer in je woning. Laminaat is aanzienlijk goedkoper dan tegels, parket of hardhout. Wanneer je prijzen wilt gaan vergelijken van het type laminaat van Lundia, heeft dit voornamelijk met de ondervloer te maken. Hoe dikker het laminaat is, hoe minder overlast dit zal zorgen.

Installatie

Een laminaat vloer is makkelijk zelf te plaatsen. Ook beginnende doe-het-zelvers kunnen zonder problemen en met weinig voorkennis een laminaatvloer leggen in hun woning. Je moet hiervoor wel even de instructie lezen. Vooral bij schuine muren is het wat lastiger om het laminaat te leggen. Je moet dan heel zorgvuldig gaan zagen. Maar wanneer het allemaal af is, kan je genieten van je vloer!