Laminaat

Laminaat

Wat u moet weten over de veelzijdigheid van laminaat

De vloer bepaalt in een woning of kantoor voor een groot deel de uitstraling en de sfeer. Daarom is laminaat als vloerkeuze een zeer veelzijdige en praktische keuze. Laminaat is er namelijk in vele soorten en stijlen. U kunt het in vrijwel elke ruimte van uw pand eenvoudig leggen. En er is zelfs laminaat dat geschikt is voor gebruik in vochtige ruimtes. In dit blog vertellen we u alles over de voordelen van laminaat.

Kennismaken met laminaat

Laminaat is een vloersoort, gemaakt van kunststof. Het bestaat uit losse panelen. Deze panelen zijn opgebouwd uit verschillende lagen: een kunststof onderlaag van melamine, een drager van high-density fibreboard, een laag bedrukt papier en een kunststof toplaag. De lagen vormen samen een zeer stevig geheel waardoor het een robuuste en mooie vloer wordt.

Wat zijn de voordelen?

Laminaat heeft een aantal aantrekkelijke en praktische voordelen. We zetten ze hieronder voor u op een rijtje. Laminaat:
  • is geschikt voor elke ruimte.
  • heeft een lange levensduur.
  • is makkelijk te onderhouden.
  • is eenvoudig te plaatsen.
  • is kleurvast.
  • is sterk en stabiel.
  • is zeer veel voordeliger in aanschaf dan houten planken.

Laminaat erg makkelijk te leggen

Laminaat leggen is zeer eenvoudig dankzij het handige kliksysteem. U kunt de losse panelen eenvoudig aan elkaar klikken. De meeste mensen kunnen daarom zelf hun vloer leggen. U kunt het laminaat leggen ook overlaten aan de vakman, en dat scheelt enorm in de kosten, omdat hij snel klaar is met leggen dankzij het kliksysteem

Laminaat leggen in uw pand

Wilt u ook laminaat (laten) leggen? Ga dan naar de vloerenspecialist bij u in de buurt. Zij adviseren u graag over het soort laminaat dat voor uw kamer of woning geschikt is en beantwoorden al uw vragen. Heeft u al een laminaat vloer? En bevalt dat goed? Wij horen het graag van u. Deel uw ervaringen met ons via het contactformulier.