Roze prinsesjes, babyboy blauw of toch wat anders?

behang voor kinderen

Een likje verf kan natuurlijk, maar het moet gezegd worden dat behang voor kinderen zoveel meer mogelijkheden biedt om een kinderkamer om te toveren tot het paradijs van jouw kind. Het is alleen bijna een luxe probleem dat er in behang voor kinderen een enorme keus is.

De babykamer

Voor een babykamer heeft de kleine nog niet al te veel inspraak en kan je nog heerlijk los met je eigen voorkeuren. De zachte zoete kleurtjes hoeven echt niet meer specifiek roze voor meisjes of blauw voor jongens hoeft te zijn. En met behangstickers kunnen de muren heel persoonlijk gemaakt worden. Bij geklieder op de slaapkamer is het handig aan een afwasbare variant te denken. 

behang voor kinderen

 Tijdloos naar eigen smaak

Voor wat grote kinderen is een wat tijdlozer behang het overwegen waard. De voorkeur van kinderen voor een bepaald thema veranderd waarschijnlijk sneller dan dat je weer zin hebt om de boel te behangen. Aan de andere kant, zit een ander behangetje er zo weer op en zijn de kosten voor deze enorme transformatie te overzien.

De slaapkamer is het domein van jouw kind, wat nergens anders in huis het geval is. Vooral tieners brengen hier heel wat tijd door. Dus de mening van jouw kind over wat er op de muur moet is leuk en handig om mee te nemen. 

Combineren

Een hele kamer vol met een drukke print een keus zijn. Alleen is de slaapkamer wel een plek om ook tot rust te komen en te kunnen slapen. Een leuke behangrand, of op de verschillende muren met elkaar combinerend behang kan een heel speels effect geven en toch de rust bewaren. Zo zijn drukke printen goed te combineren met een rustige. En vergeet niet welke mogelijkheden er allemaal zijn met fotobehang.

Stoer, lief of neutraal behang voor kinderen, zijn in alle kleuren geschikt voor jongens en meisjes. Het kan allemaal. Het is het belangrijkste dat het bij jouw kind past en dat jij en jouw kind er blij mee zijn.