Taxus planten stap 2: Het graven van de geul

TaxusTopper heeft een grote eigen kwekerij en is gespecialiseerd in het kweken van Taxus Baccata. De kwekerij bestaat al meer dan 30 jaar en levert sinds een paar jaar ook planten zonder tussen personen zoals hoveniers, handelaren en tuincentra. Het is erg gemakkelijk om de planten in de webshop te bestellen en met een paar uur werk kan er een prachtige nieuwe haag aangeplant worden. TaxusTopper geeft zonder problemen garantie, maar met dit stappenplan kan het niet mis gaan met de nieuwe planten. In deze reeks van tips leggen we stat voor stap uit hoe een hovenier zijn planten bij u in de tuin zou planten.

Het graven van de geul doet u net iets dieper dan de kluit van de plant, want er komt nog bodemverbeteraar in de geul. U kunt één plant in de geul plaatsen om te controleren of de geul de goede diepte heeft. Houd voor de breedte van de geul de breedte van de kluit aan. De uitgegraven grond legt u langs de geul. Deze wordt gebruikt bij het dichtmaken van de geul. Uiteindelijk houdt u grond over. Maar u weet nog niet hoe veel. U moet het daarom nog niet afvoeren of voor iets anders gebruiken. Voor het graven van de geul kunt u het beste een steekspade gebruiken, maar een andere kan natuurlijk ook. Dit vergt alleen meer energie van u. Tevens is dit het meeste belastende onderdeel in het plantstappenplan.

U wilt natuurlijk graag zo lang mogelijk genieten van uw prachtige, groene taxus. Naast een taxus kopen van topkwaliteit, is taxusonderhoud van groot belang. Om u hierbij te ondersteunen bieden wij diverse taxus onderhoud tips en trucs, bekijk onze taxus poten, taxus snoeien en taxus bemesten tips voor een optimaal resultaat!

Taxustopper.nl  heeft al meer dan 30 jaar ervaring met het kweken van Taxus Baccata. De kennis en kunde die wij in deze jaren opgedaan hebben, delen we graag met u. U kunt op onze website niet alleen snel en eenvoudig uw taxus kopen. U vindt op onze website ook allerlei tips en trucs omtrent de verzorging van de taxus.

Dit begint bij het selecteren van de juiste voedingsstoffen. Informatie over welke bemesting nodig is voor een goede aangroei van de planten vindt u in onze taxus bemesten handleiding. Daarnaast hebben wij een taxus poten handleiding, waarin u kunt lezen en bekijken hoe u het aanplanten van Taxus Baccata aan kunt pakken. Tenslotte hebben wij nog een taxus snoeien handleiding. Hierin vindt u informatie over het snoeien van de Taxus.