Veel interesse voor Brand Van Egmond’s moderne verlichting

Verschillende verlichting

Architecten en interieurontwerpers van over de hele wereld vechten voor een kans om samen te mogen werken met William Brand. De oprichter van atelier Brand Van Egmond uit Naarden is er in de afgelopen dertig jaar in geslaagd een zeer goede naam op te bouwen met zijn bijzondere collecties moderne verlichting. Die zijn universeel toepasbaar en geven elk interieur een andere uitstraling. De kracht van de collecties van Brand is dat de moderne verlichting bijzonder grote en exclusieve lampen omvat, maar ook verlichting van een handzaam formaat. De hele collectie is geënt op hetzelfde thema. Het voordeel daarvan is, dat deze moderne verlichting breed toepasbaar is.

verlchting modern

Als gastontwerper de wereld rond

William Brand krijgt uitnodigingen vanuit de hele wereld om op basis van zijn reputatie op het gebied van moderne verlichting concepten te ontwerpen voor diverse prestigieuze gebouwen. Hij heeft al ontelbaar veel hotels en restaurants, maar ook woonhuizen van welgestelde bewoners ingericht met zijn verlichtingsconcepten. Op de website van Brand Van Egmond is een overzicht gemaakt met foto’s van de mooiste projecten van het bedrijf. Die foto’s geven een impressie van de enorme impact die moderne verlichting heeft op de interieurbeleving

Verschillende lampen

Handwerk

Brand is aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht opgeleid tot architect. Hij heeft zichzelf doorontwikkeld tot ontwerper van lichtconcepten. Hij is in zijn bedrijf het brein achter alle collecties. Het ontwerpproces is ouderwets handwerk. De gedachte daarachter is dat design verlichting op maat moet kunnen worden gemaakt voor elke opdrachtgever. Handgemaakte verlichting is bovendien een garantie voor kwaliteit, zowel in artistiek opzicht als wat betreft constructie. Want door het materiaal te voelen krijgt hij als ontwerper een beter eindresultaat. De moderne verlichting uit de collecties bestaat niet uit unieke stukken. Die verlichting wordt machinaal geproduceerd.