Verbouwen vergemakkelijken: volg onze eenvoudige stappen!

Maak van verbouwen een klus die je overzichtelijk houdt en volg de ene stap na de andere voor het beste eindresultaat. Denk goed aan de volgende zaken:

De helpende hand(en)

Schroom niet om een professional in te schakelen voor de meest ingrijpende veranderingen. Ga niet direct voor de goedkoopste aannemer maar degene die de beste service biedt en waar je ook nog eens goed mee op kunt schieten. Samen leggen jullie het gehele plan vast, zodat alle afspraken duidelijk zijn en er geen ruimte is voor nare verrassingen en verhitte discussies.

Voor sommige klussen heb je geen expert nodig. Vraag familie, vrienden en buren om te helpen, maar laat ze wel weten wanneer ze voor je moeten klaarstaan.

Bouwmaterialen en gereedschappen

Voor die eerste ga je naar de bouwmarkt. Gereedschap heb je zelf misschien deels al in huis. Ga na hoe vaak je een zaag of boormachine nodig zult hebben als je er nog niet over beschikt en bepaal of kopen zin heeft. Wellicht is het een beter idee om deze te lenen van mensen in je omgeving. Zwaarder materieel zul je wel degelijk moeten huren. We gaan er in dit geval niet vanuit dat je een vorkheftruck achter je woning geparkeerd hebt staan!

En dan dat afval nog

Ja, daar zul je een hoop van genereren tijdens het klussen. Een geschikte bouwafval container huren is daarom sterk aan te raden. Bedenk welke afvalstroom je kwijt wilt en baseer hierop je keuze voor een bak waarin een bepaald type afval verwerkt mag worden en hoe groot die moet zijn.

Veel succes met klussen!