Waar moet je op letten bij het kopen van een karabijnhaak?

Karabijnhaak

Een karabijnhaak is een simpel en klein onderdeel, maar het wordt wel veelvuldig gebruikt. Zo gebruikers klussers het voor het werken op hoogte en ook klimmers beschikken vaak over meerdere karabijnhaken. Dit verhoogt namelijk de veiligheid. Ondanks dat het een simpel en klein onderdeel is, zijn er toch een aantal punten waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een karabijnhaak.

Karabijnhaak

Soort materiaal

Aangezien karabijnhaken bedoeld zijn om de veiligheid te verhogen, zijn ze altijd van stevig materiaal gemaakt. Toch worden er voor de productie van deze haken verschillende materialen gebruikt. Zo zijn er bijvoorbeeld aluminium karabijnhaken en karabijnhaken van RVS.

Als je een karabijnhaak gaat kopen, is het slim om hierop te letten. Wil je een karabijnhaak kopen voor buitengebruik? Dan is een RVS karabijnhaak vaak een betere keuze, omdat dit materiaal niet roest.

Maat

Karabijnhaken zijn in verschillende maten te verkrijgen. Welke maat voor jou het beste is hangt af van de toepassing waarvoor je de haak wilt gaan gebruiken. Gaat het om een kleine toepassing? Dan is een wat kleinere karabijnhaak vaak een betere keuze. Wil je de karabijnhaak juist voor een grotere toepassing gebruiken? Kies dan voor een grotere maat.

Karabijnhaak

Uitvoering

Er zijn ook verschillen in de uitvoering van karabijnhaken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor karabijnhaken die eivormig zijn, karabijnhaken met een vast oog of karabijnhaken met een schroefsluiting. Afhankelijk van de toepassing waarvoor je de haak gaat gebruiken, kun je bepalen welk soort voor jou het beste is.