Welke soorten betonvloeren zijn er?

Welke soorten betonvloeren zijn er?

Welke soorten betonvloeren zijn er?

Betonvloeren hebben de afgelopen jaren aanzienlijk in populariteit gewonnen. Dat heeft vooral te maken met hun duurzaamheid, veelzijdigheid en robuuste uitstraling en de interieurmogelijkheden die zo’n vloer je biedt. Als je overweegt om een betonvloer te laten storten, is het wel belangrijk dat je weet welke soorten betonvloeren er zijn en wat de verschillen ertussen zijn. Zo kun jij straks de perfecte betonvloer kiezen voor jouw woning, die volledig aansluit bij jouw specifieke behoeften.

Gepolijst beton

Voor een betonvloer in je huis, moet je aankloppen bij een bedrijf voor betonvloer storten. Daar kun je terecht voor bijvoorbeeld een vloer van gepolijst beton. Gepolijste betonvloeren staan bekend om hun mooi glanzende afwerking. Door het slijpen en polijsten van het betonoppervlak ontstaat een gladde, reflecterende vloer met een eigentijdse uitstraling. Deze betonvloer wordt veel toegepast in commerciële ruimtes en in moderne woningen.

Gekleurde betonvloeren

Een betonvloer hoeft vandaag de dag niet meer saai grijs te zijn. Er zijn diverse gekleurde betonvloeren beschikbaar in een breed scala aan tinten om de vloer perfect te laten aansluiten op je interieur. Dit type betonvloer is ideaal als je wat meer persoonlijkheid aan je ruimte wilt toevoegen.

Zelfnivellerende gietvloeren

Een zelfnivellerende betonvloer is niet per se van beton alleen gemaakt. Deze vloeren zijn samengesteld uit polymeerharsen en zelfnivellerende cementmengsels. Ze worden gegoten en vloeien uit om een naadloze, strakke afwerking te creëren. Zelfnivellerende gietvloeren zijn gemakkelijk te onderhouden en geschikt voor diverse toepassingen.

Ruwe betonvloeren

Voor een meer industriële uitstraling kun je kiezen voor ruwe betonvloeren. Dit type vloer behoudt de natuurlijke textuur en ruwheid van het beton, waardoor het een robuuste en echt onderscheidende uitstraling krijgt.

Gepigmenteerd beton

Gepigmenteerd beton voegt kleur toe aan het betonmengsel, wat resulteert in een door en door gekleurde vloer. Dit type beton is ideaal voor buitentoepassingen en biedt je een langdurige en levendige vloer afwerking.

Welke betonvloer voor jou?

Voordat je een keuze maakt, is het belangrijk om rekening te houden met de beoogde toepassing, de gewenste uitstraling en het vereiste onderhoudsniveau van je vloer. Of het nu gaat om een moderne woonkamer, een commerciële ruimte of een industriële omgeving, er is vast wel een type betonvloer die perfect past bij jouw behoeften en stijlvoorkeuren. Lees hier ook meer over ‘gewone’ gietvloeren.