Werk en gezondheid

zit sta bureau kopen

Het is natuurlijk erg belangrijk om er voor te zorgen dat het werk de gezondheid niet in de weg staat. Hedendaags besteden veel werkgevers veel aandacht aan de gezondheid van de werknemers. Dat moet natuurlijk ook wel in de huidige samenleving. Vroeger ging dat wel eens wat anders. Zeker als je echt tientallen jaren terug kijkt, zijn er enorme verbeteringen gemaakt. Een fijne werkplek heeft met verschillende dingen te maken. Het is natuurlijk fijn als je leuke collega’s hebt waarmee je goed overweg kunt. Anderzijds zijn de faciliteiten ook heel erg belangrijk. Faciliteiten kunnen er voor zorgen dat jij zonder klachten op andere fysiek gebied je werk goed kunt uitvoeren.

De juiste faciliteiten

De juiste faciliteiten kunnen uit verschillende dingen bestaan. Dat ligt ook maar net aan het soort werk. Voor iemand die buiten fysiek zwaarder werk doet, kan het bijvoorbeeld heel belangrijk zijn dat hij op een veilige manier zijn werk kan uitvoeren en niet buiten proportie zwaar materiaal hoeft te tillen. Maar voor iemand die op een kantoor werkt, is het ook weer heel anders wat de betreft de faciliteiten. Het wilt namelijk niet zeggen dat iemand die fysiek minder zwaar werk doet, geen fysieke klachten kan hebben. Zo kan een slechte houding bij het zitten zorgen voor klachten. Een zit-sta bureau, of zelfs een zit-sta bureau elektrisch, kunnen deze klachten zo veel mogelijk voorkomen.

De juiste houding en staan

Het aannemen van de juiste houding bij het zitten achter het bureau is heel belangrijk om er voor te zorgen dat je geen klachten krijgt. Klachten die hieruit voortkomen zijn vaak klachten in de rug, in de heupen of in de nek. Ons lichaam is namelijk ook niet gemaakt om de hele dag te zitten, maar als je dat dus wel doet, doe het dan in de goede houding. Ook kun je er voor kiezen om af en toe te gaan staan. Dat zorgt er namelijk ook voor dat je productiever te werk gaat op sommige momenten van de dag.