3 Manieren om de strijd van stof te winnen

De hoogste tijd voor een lente schoonmaak

Het voorjaar is gearriveerd en door het daglicht dat naar binnen schijnt valt het stof in huis op. Ineens ziet u al het stof dat tijdens de winter is blijven liggen. Daarom is het de hoogste tijd voor een lente schoonmaak. Voorkom hooikoortsklachten, nog voordat de pollen in bloei staan. Maak je huis stofvrij op de volgende 3 manieren:

1. Klop het stof eruit!

Het is een goed idee om tapijten, kussens en stoffering naar buiten te brengen en het stof eruit te kloppen. Deze items bevatten veel stof. Hang ze over de waslijn en gebruik een tennisracket of bezem om het stof eruit te slaan. Je zult een duidelijk verschil merken en het maakt je huis stofvrij.

Wil je het huis volledig stofvrij maken? Kies dan voor meubels van leder of meubels die bedekt zijn met een soort vinyl stof of kunststof. Overweeg ook eens om (zware) gordijnen door zonwering of rolluiken te vervangen die gemakkelijk kunnen worden afgestoft.

2.  Doe wekelijks de was

Een van de beste manieren om het huis stofvrij te maken is door te focussen op het beddengoed. Als je jouw matras rouleert en al het beddengoed en kussenslopen wekelijks wast maakt dit een duidelijk verschil, met name in het verminderen van huisstofmijt.

Als jij – of je man, vrouw of kind – vatbaar is voor een allergie, is het een goed idee om wasbare allergiehoezen aan de matrassen toe te voegen. Kasten zijn een ander punt van aandacht. Het opbergen van kleding in plastic zakken voorkomt stof. Winterkleding kan de grootste boosdoener zijn als het gaat om stof. Daarom is het aan te raden om deze kleding in kledingzakken te bewaren. Probeer ook niet te veel stapels tijdschriften en boeken te bewaren, omdat stapels papier lastig te verwijderen stof verzamelen.

3. Vergeet je huisdier niet!

Het kammen van huisdieren helpt in de strijd tegen stof. Dierenharen en huidschilfers zijn grote boosdoeners van stof in huis. Kam ze in de badkamer of bijkeuken en niet in de woonkamer, zodat er geen stof in de woonkamer belandt. Honden- en kattenbezitters doen er goed aan om een speciale stofzuiger aan te schaffen. Zorg er ook voor dat je honden- en kattendekens zo vaak mogelijk wast.

Start de lenteschoonmaak met schoonmaakmiddelen van 123schoon.nl. Bekijk ook de stofzuigerzakken en win de strijd van stof.