Onze nieuwe teak meubels

tafel_1_3

Als je in een nieuwe huis gaat wonen dan horen daar ook nieuwe meubels bij vinden wij. Omdat wij gingen verhuizen hebben we ook alle teak meubels voor in de woonkamer nieuw aangeschaft en wat zijn we er blij mee!

De meubelsteak-hout-tafel

We hebben de bewuste keuze gemaakt om voor teak meubels te gaan. Deze houtsoort is heel duurzaam en ziet er door de lichtbruine kleur ook mooi fris uit. Onze nieuwe woonkamer heeft hele mooie grote ramen en we vinden het dan zonde om het licht niet mooi tot zijn recht te laten komen. Om alles echt helemaal goed te doen hebben we ervoor gekozen om alles in de woonkamer op maat te laten maken zodat we niet met van die gekke loze hoekjes zitten.

We hebben de bank voor in de woonkamer op maat laten maken en daarom is hij best groot geworden. Bij deze bank hoort ook een grote salontafel. Ondanks dat we alles op maat wilden laten maken hebben we toch nog gezocht naar meubels die al de perfecte maat waren (dit is goedkoper en scheelt vaak weer met de levertijd). We hebben helemaal niks kunnen vinden dus hebben we bij het bedrijf Wortman de meubels laten maken.eettafel-teak

Dit bedrijf heeft een eigen fabriek in Indonesië waar deze teak meubels gemaakt worden. Er zijn eerst mooie 3d tekeningen gemaakt zodat we precies weten wat we gaan krijgen en hoe het er uit gaat zien. Sommige kleine details moesten nog verandert worden, maar we hebben de bestelling toen wel gelijk gedaan. We wilden de meubels zo snel mogelijk in ons nieuwe huis.

Het staat fantastisch die teak kleur en we zitten er ook over na te denken om in de slaapkamer een teak meubel neer te zetten!