3 tips voor het kopen van een vaatwasser

Vaatwassers besparen ons heel wat tijd als het gaat om het schoonmaken van de vuile kopjes, borden, bakken, enzovoorts. Door het vuile vaat in de vaatwasser te doen, kunt u in de tussentijd bezig zijn met iets anders. Er is een groot aanbod aan vaatwassers, waardoor het soms even duurt voordat u de juiste keus hebt gemaakt. Met de volgende tips maken we het gemakkelijker voor u om een vaatwasser te kiezen.

Energieklasse

De energieklasse geeft aan hoeveel stroom uw vaatwasser gebruikt. De energiezuinigheid wordt door de letters A tot en met G aangegeven en hierdoor weet u ook direct hoe zuinig uw vaatwasser is. de huidiige modellen vaatwassers vallen onder de energieklasse A tot en met A+++.

Waterverbruik

De meeste vaatwassers vallen onder de categorie ‘Zuinig’ tot ‘Zeer zuinig’. Ook kunt u ook zelf selecteren hoe zuinig uw vaatwasser moet zijn. Indien u weinig vaat in de vaatwasser hebt kunt u ook de optie ‘halve belading’ gebruiken, zodat u niet zoveel water verbruikt.

Maximale belading

Aan de hand van de grootte van uw huishouden, kunt u ook een vaatwasser kiezen. Voor een klein huishouden heeft u ook geen grote vaatwasser nodig. Over het algemeen is een vaatwasser van 8 couverts geschikt voor een klein huishouden, terwijl grotere huishoudens vanaf 12 couverts aankunnen.

Tot slot

Het is heel belangrijk om aan de hand van de grootte van uw huishouden alvast een keus te maken naar de grootte van de vaatwasser. De andere tips zoals het waterverbruik en de energieklasse kunt u gebruiken om uw zoekresultaten te verfijnen. Zo vindt u uiteindelijk de geschikte vaatwasser om te gebruiken.