De kenmerken van de Taxus Baccata: geschikt voor hete zomers

Taxus Baccata

De zomers worden steeds heter. Dat heeft consequenties voor allerlei delen van ons leven, waaronder groen in de tuin. Geen zorgen: de Taxus Baccata kan het allemaal aan. Deze haagplant is tevens als decoratie te gebruiken en heeft een goede weerstand tegen fikse droogte. Maar dat is niet het enige dat de Taxus Baccata een geweldige haagplant maakt. 

Taxus Baccata

Privacy het hele jaar door

De Taxus baccata staat ook wel bekend als groenblijvende haag. Dit betekent dat deze plant geen bladeren verliest, ook niet in de winter. Bij andere hagen, zoals een beukenhaag, is dit een veel voorkomend en vervelend nadeel. Bladverliezende hagen geven namelijk in de winter totaal geen privacy. Hierdoor kan iedereen zo je tuin inkijken. Dat wil je natuurlijk niet. Bovendien moet al dat blad wat de haag verliest, ook opgeruimd worden. Waarom zou je daarvoor kiezen? Met de Taxus heb je al dat gedoe niet. Af en toe snoeien is meer dan genoeg onderhoud. 

Taxus Baccata

Weinig snoeien, lekker traag

Een taxus lijkt soms op een naaldboom, maar behoort officieel tot de conifeerplanten. Het is wel een heel bijzondere conifeer, trouwens. De Taxus baccata wordt ook wel gekenmerkt als traag groeiende plant. Deze plant groeit normaal in een jaar niet meer dan 15 centimeter. Normale coniferen groeien wel twee keer zo snel, zoals de Thuja. Deze moeten daardoor ook vaker gesnoeid worden dan de taxus. Helemaal niet handig dus, vooral als je niet bepaald groene vingers hebt.