De mooiste heesters

De mooiste heesters

Heesters is eigenlijk een verzamelnaam voor meerdere planten, we kijken hierbij naar de planten die houtachtige stelen hebben, en ontwikkelen. Het is natuurlijk moeilijk dan om je maar op één specifieke plant te focussen terwijl er zoveel moois in de natuur zit. Ik ga mij daarom ook focussen op de groep heesters, er zijn mensen die nu nog steeds geen flauw idee hebben van waar ik het overheb, nou ja in principe heb ik het dus over planten van a tot z, wanneer ze beschikken over een houtachtige steel, denk hierbij dus aan de Acer palmatum tot de Cupressus, de cuperssus is een soort klein boompje dat loopt in een hele dunne piramide vorm, ik heb inmiddels veel van deze lieve schatten in mijn tuin staan, en ben er ook echt van onder de indruk. Deze liefde voor planten is begonnen toen ik een jaar of acht was, en op bezoek ging bij mijn opa. Hij bezitten veel planten en was er ook heel erg in geïnteresseerd hij vertelde mij van alles over de oorlog, en hoe hij zijn tuintje probeerde mooi te houden zodat hij zijn gezin eten kon geven. Ik was natuurlijk en ben nog steeds super trots op mijn opa dat hij zoveel moeite deed met gevaar voor eigen leven om zijn gezin te voorzien van eten. Mijn oma daarentegen ging hier niet zo goed mee om, en begreep niet waarom mijn opa zijn leven op het spel zette voor een paar stomme groentes en planten. Hierin zijn mijn opa en ik precies hetzelfde, en denken wij ook over hetzelfde met betrekking tot veel dingen, waaronder dus planten. Ik heb mijn oma daar ook nooit in begrepen, dat zij niet kon zien hoe mooi de bloemen en heesters erbij stonden, en dat zij niet de natuur in zijn puurste vorm kon waarderen. Toen het tijd was voor mij om uit huis te gaan, heb ik dan ook gekozen voor een plek waar veel groen is, hierin voel ik mij gewoon thuis en daardoor presteer ik beter, omdat mijn thuisbasis mij rust geeft.