Een bijpassende sokkel kopen

logowhiteEen bijpassende sokkel kopen

 

Als ervaren kunstenaar weet ik inmiddels wel waar ik een sokkel kopen moet. Ik lever vooral aan bedrijven en die willen vaak toch al een kant en klaar kunstwerk en daarvoor is een bijpassende sokkel kopen dus eigenlijk altijd wel een voorwaarde. Dat doe ik dus altijd maar voor de klant en wel bij de website van Eikenhouten Sokkel. Je weet inmiddels wel je vaste adresjes en het mijne heb ik aldaar gevonden. Persoonlijk hou ik echt van eikenhout en ook het materiaal past goed bij mijn werk want de meeste van mijn sculpturen voer ik uit in brons. Daarbij staat een authentieke eikenhouten sokkel altijd heel goed. Ik begon ooit op de kunstacademie en dacht eigenlijk dat ik nooit werk in opdracht zou gaan maken, wij werden klaargestoomd voor autonoom kunstenaarschap en de focus lag echt niet op jezelf in de markt zetten of überhaupt maar met een notie van hoe je rond zou moeten komen als je eenmaal voor je baan kunst zou maken – het werd geacht iets intrinsieks te zijn maar met een realistische situatie had het dus niets te maken. Ik ben voor mezelf begonnen en vanuit daar merkte ik dat ik niet genoeg aandacht kon genereren. Pas toen ik bedrijven benaderde en hun ideeën begon uit te werken in een concept begon het een beetje te lopen voor mij. Ik weet dus inmiddels wel beter en werk gewoon op twee niveaus, het ene in opdracht en het andere uit vrije hand voor mezelf – en ik merk dat die twee dingen steeds meer in elkaar over beginnen te lopen.