Een showroomkeuken kopen, wat zijn de voor- en nadelen? 

Er bestaan best een aantal verschillende mogelijkheden die je kunnen helpen om de aankoopprijs van je keuken te kunnen drukken. Voor verschillende van deze mogelijkheden geldt echter dat ze eigenlijk helemaal niet zo interessant zijn. Het is namelijk één ding om de aankoopprijs van je nieuwe keuken te drukken, maar het is nog iets helemaal anders om ervoor te zorgen dat dit niet ten koste gaat van de kwaliteit en dus ook van de levensduur. Het kopen van een showroomkeuken wordt in de praktijk niet zelden bestempeld als één van de interessantste mogelijkheden om de aankoopprijs van je nieuwe keuken te drukken. Ben je benieuwd waarom dat nu precies het geval is? Dan is het zeker een aanrader om even de onderstaande informatie grondig door te nemen! 

Op welke voordelen kan je rekenen bij een showroomkeuken kopen? 

Is het kopen van een showroomkeuken interessant of niet? Om een antwoord te kunnen geven op deze vraag is het belangrijk om even te kijken naar de belangrijkste voordelen die eraan verbonden zijn. Het belangrijkste voordeel waar je op kan rekenen heeft uiteraard te maken met het prijskaartje. In vergelijking met een gloednieuwe keuken spreekt het immers voor zich dat een showroomexemplaar merkbaar voordeliger is. Dat kan in de praktijk best een behoorlijk verschil maken. Dit terwijl de keuken in principe doorgaans als zo goed als nieuw kan worden omschreven. 

Er is ook nog een tweede niet onbelangrijk voordeel verbonden aan het aanschaffen van een showroomkeuken. Niet zelden is het in de praktijk immers zo dat je bij het kopen van een nieuwe keuken rekening moet houden met een behoorlijke leveringstermijn. Dat is niet zo wanneer je kiest voor een showroomexemplaar. Vaak is het zelfs zo dat de keukenwinkel zo snel mogelijk van zijn showroomexemplaar af zal willen. De kans is dus groot dat deze binnen een zeer korte termijn bij jou thuis kan worden geïnstalleerd. Ook dat is natuurlijk zeker en vast mooi meegenomen. 

Zijn er ook nadelen om aandacht aan te besteden? 

In principe hoeft er geen rekening te worden gehouden met opvallende nadelen bij de keuze voor een showroomkeuken. Dit gezegd hebbende is het natuurlijk wel zo dat we niet kunnen stellen dat je kiest voor het kopen van een compleet nieuwe keuken. Hoe je het namelijk ook draait of keert, de kans is ontzettend groot dat jouw showroomkeuken over kleine gebruikssporen beschikt. Bovendien is het ook mogelijk dat er tijdens het afbreken en terug opzetten van de keuken mogelijks ook kleine vormen van schade ontstaan. Dit gezegd hebbende spreekt het voor zich dat deze zaken helemaal niet in het oog zullen springen, integendeel. Toch, helemaal nieuw is een showroomkeuken dus niet en dat is wel een punt waar je graag rekening mee zal willen houden. 

Net omwille van bovenstaand nadeel geldt voor veel mensen dat ze toch nog op zoek gaan naar een alternatief voor een showroomkeuken. Dat is mogelijk. Je zou er namelijk ook voor kunnen kiezen om een einde-van-de-reeks keuken aan te schaffen. In dat geval heb je uiteraard wel te maken met een compleet nieuwe keuken, maar daar staat tegenover dat het model wel reeds wat ouder is. Echter kan ook dit voor veel mensen een interessante optie zijn om te overwegen. Mensen die liever een gloednieuwe keuken op maat willen aanschaffen, zullen doorgaans ook niet kiezen voor een showroommodel.