Je keuken wrappen

keuken

Veel mensen wrappen hun keukens. Dit is een veel goedkopere manier om je keuken te veranderen. Je kunt ervoor kiezen om je keuken een totaal andere kleur te geven. Ook kun je een patroon in je keuken ontwerpen of gebruik maken van een bepaald structuur. De kosten van keuken wrappen zit tussen de € 450 en € 1500 euro. Als je ervoor kiest om de keuken zelf te wrappen dan zul je veel goedkoper uitkomen.  Dit komt omdat je alleen betaalt voor de plakfolie. Hierin zit er ook verschil in de prijzen. Dit komt door het materiaal, patroon en dikte die je kiest. 

keuken wrappen doe je hier

Tips voor het wrappen

De beste tip is om dit aan een specialist over te halen, tenzij je natuurlijk superhandig bent en heel nauwkeurig kunt werken. Vergeet niet dat je veel geduld nodig hebt voor deze klus. Een voordeel aan een specialist is dat hij of zij is getraind om de folie aan de meubels te plakken. Wanneer je dit zelf probeert als beginner, dan kun je erg teleurgesteld raken als het resultaat niet voldoet aan je eigen verwachtingen. 

Waar moet je opletten bij het aanschaffen van folie?

Er zijn verschillende aandachtspunten om op te letten bij het aanschaffen van de folie. Je hebt natuurlijk veel mogelijkheden. Je hebt verschillende texturen, kleuren en patronen waar je uit kunt kiezen. Ook zijn er verschillende looks, zoals een betonlook of marmer. Bij het uitkiezen van de juiste folie, moet je opletten of de folie wel dik genoeg is en of de kwaliteit zodanig goed is, dat je er heel lang van kunt genieten. Bij het uitkiezen van de folie is het dus belangrijk dat je let op deze punten. Vaak wordt er gekozen voor de goedkopere variant, maar achteraf zal dit veel duurder uitkomen.