Hoe is het gesteld met jouw inbraakbeveiliging?

Veel mensen denken niet vaak na over inbraakbeveiliging, het is niet een manier waarop zij naar hun huis kijken. Toch is het raadzaam om dit wel af en toe te doen en na te gaan waar zwakke plekken zitten. Een inbraak meemaken is erg vervelend en het is natuurlijk mosterd na de maaltijd om dan pas met inbraakbeveiliging aan de slag te gaan. Doe dit dus voordat er iets gebeurt, zo voorkom je veel schade en een hoop gedoe. Vaak kun je met een paar eenvoudige maatregelen er al voor zorgen dat de kans op inbraken een stuk kleiner wordt!

Inbraakbeveiliging is geen overbodige luxe

Vaak staan we er niet bij stil dat we allemaal het risico lopen dat er bij ons thuis ingebroken wordt. Dat is logisch, want zouden we dit wel doen, dan voelden we ons nooit meer veilig. Maar hierdoor denken we ook weinig na over inbraakbeveiliging en dat is jammer. Wist je dat er per dag ongeveer 200 keer ingebroken wordt in Nederland? Dat is een behoorlijk hoog aantal en de kans bestaat dus zeker dat ook jouw woning een keer binnen deze statistieken zal komen te vallen. Gelukkig kun je er zelf iets aan doen om de kans op inbreken te verkleinen, namelijk door aan inbraakbeveiliging te doen. Een inbraak maak je immers liever niet mee. Niet alleen omdat je hierdoor waardevolle spullen kwijt kunt raken, maar ook omdat het vaak veel schade aan je woning oplevert. Daarnaast is de kans groot dat jij je in het vervolg nooit echt veilig meer zult voelen in je eigen huis en dat is misschien nog wel het vervelendste gevolg van een inbraak. Zorg er daarom voor dat de inbraakbeveiliging goed op orde is. Dat schrikt inbrekers af en doen ze toch een poging, dan is de kans een stuk kleiner dat ze ook daadwerkelijk binnenkomen.

Verschillende maatregelen

Welke stappen kun je nu zetten op het gebied van inbraakbeveiliging? Er zijn verschillende maatregelen die je kunt nemen om jouw woning veiliger te maken. De meeste inbrekers zullen proberen om via de voordeur binnen te komen, aangezien deze het best bereikbaar is. Dit risico kun je verkleinen door te zorgen voor:

  • een anti-inbraakstrip
  • goed hang- en sluitwerk dat niet zomaar te forceren is
  • een meerpuntssluiting
  • veiligheidsbeslag

Ook kan het raadzaam zijn om een sterkere deur te laten plaatsen. Maar er zijn meer zaken waar je wat betreft inbraakbeveiliging om kunt denken. Draai bijvoorbeeld altijd de deuren op slot, zodat het zogenaamde flipperen geen optie meer is voor inbrekers. Ook kunnen inbrekers op deze manier niet meer via de brievenbus proberen om de deurklink naar beneden te trekken om zo de deur te openen. Een andere eenvoudige tip is het uit het slot halen van de deursleutel. Inbrekers willen namelijk nog wel eens een gat in de deur maken om zo de sleutel om te kunnen draaien. En vergeet natuurlijk niet om altijd  ramen te sluiten als je weggaat, zodat ze niet daardoor naar binnen kunnen kruipen. Op slotenmaker-holland.nl vind je nog veel meer tips op het gebied van inbraakbeveiliging en je kunt dit bedrijf ook meteen inschakelen voor bijvoorbeeld het plaatsen van betere sloten.