In luxe optimaal gaan ontspannen

klassieke meubels 4

Wanneer iemand op zoek is naar een stoel om optimaal in te kunnen ontspannen met bepaalde luxe zijn er voor die persoon oorfauteuils. Deze stoelen groeide vanaf de 18e eeuw ontzettend in populariteit. De populariteit is er zeker niet minder op geworden. Vandaag de dag zijn de stoelen immens populair. Er is nu meer dan een paar honderd jaar geleden veel meer keuze als het gaat om de oorfauteuils. Ze zijn uitgevoerd in stevig leer en bekleed door verschillende schitterende stoffen. Er zijn vele uiteenlopende uitvoeringen van de stoelen. Allemaal erg luxe en erg fijn om te ontspannen. Twee voorbeelden zullen in deze tekst volgen.

Zitcomfort met een warme uitstraling

Een voorbeeld van een oorfauteuile stoel is de Scroll wingchair. De naam wingchair is de Engelse term voor oorfauteuil en komt vaker terug. Deze Scroll wingchair wordt gekenmerkt door de sierlijke gekrulde oren. Het is een Chesterfield oorfauteuil die, door de hoge rugleuning en grote oren, enorm veel zitcomfort geeft. Zo is er altijd de mogelijkheid om even in slaap te vallen. Naast de zitcomfort heeft het een hele warme uitstraling. Dit komt omdat de stoel is uitgevoerd in hangepatineerd volnerf leder. De ambachtelijke geknoopte rug en afwerking met fijne siernagels zijn mooie details die deze stoel prachtig maken.

Makkelijk in het onderhoud

Naast de Scroll wingchair is de Dakota chair ook een voorbeeld van een oorfauteuile stoel. Deze past erg goed bij strakke meubels, omdat het in een strak jasje is vormgegeven. De combinatie van deze stoel met strakke meubels is dus prima. De Dakota chair is te herkennen aan zijn doorgestikte banen in de rug. Natuurlijke eigenschappen van het rund zijn te zien in de handgekleurd volnerf rundleder bekleding. Een transparante waslaag zorgt voor de bescherming hiervan en is zo ook makkelijk te onderhouden. Het zitcomfort is niet te hard, maar wel stevig. Samen met een hoge rug is dit erg comfortabel.