Manieren waarop de loodgieter Utrecht kan helpen energie besparen

logobas

Een loodgieter kan van grote waarde zijn bij het inrichten van een badkamer of keuken. Voor de installatie van sanitair en het eventueel verleggen van water- of gasleidingen komt de professionele hulp goed van pas. In deze blogpost willen we het echter eens over iets anders hebben waarbij de vakman van grote waarde kan zijn. We gaan het namelijk hebben over de manieren waarop de loodgieter Utrecht kan helpen om energie in huis te besparen. Hiermee draag je bij aan een beter milieu en bespaar je ook nog eens geld op de energierekening. Dit is natuurlijk geld dat goed van pas kan komen bij de volgende verbouwing.

Zuinige cv-ketellogobas

Een gemiddeld huishouden in Nederland verbruikt de meeste energie bij het verwarmen van de woning. Je kan dan ook een flinke hoeveelheid energie besparen wanneer je een cv-ketel zou hebben die minder gas verbruikt. Wanneer je ketel al enkele jaren oud is dan is de rekensom heel simpel. Een investering in een nieuwe cv-ketel heb je dan zo weer terugverdiend. Is de ketel echter nog niet zo oud dan kan de loodgieter je adviseren over de terugverdientijd van een nieuwe ketel.

Slimme thermostaat

Zuiniger een woning verwarmen is niet alleen mogelijk met de aanschaf van een nieuwe cv-ketel. Er zijn namelijk nog andere toepassingen die ervoor kunnen zorgen dat je woning effectiever wordt verwarmd. Je kan bijvoorbeeld gebruikmaken van een slimme thermostaat. Ook deze toepassing kan door de loodgieter Utrecht geïnstalleerd worden. Een slimme thermostaat zorgt ervoor dat je woning op een zo efficiënt mogelijke manier de gewenste temperatuur bereikt. De slimme software kan zelf veranderingen aanbrengen hoe het minste energie verbruikt wordt bij het verwarmen van de woning. Het is een manier van energie besparen terwijl je tegelijkertijd het comfort en gemak vergroot.

Design radiatoren

Een manier waarop de loodgieter kan helpen besparen waar niet iedereen meteen aan denkt is met de installatie van design radiatoren. Dit zijn radiatoren die mooi vormgegeven zijn en passen bij het interieur van de woning. Doordat dit geen lelijke standaard modellen zijn hoef je de radiatoren niet meer in een verwarmingsbak of achter het gordijn te verstoppen. Het gevolg is dat de warmte van de radiatoren veel beter de woonkamer ingestraald wordt. Hierdoor gaat er dus minder warmte verloren, waardoor de cv-ketel minder hard hoeft te stoken en je dus minder energie verbruikt.