Notarislamp

De notarislamp is rond de 20ste eeuw ontstaan. De lamp valt onder de eerste verlichtingsarmaturen. Maar wat is een notarislamp precies? Het is een erg charmante lamp die vooral word gebruikt als tafellamp. Een van de eerste notarislampen was relatief simpel. Hij bestond uit een armatuur van messing met een van glas gemaakt groen kapje. Omdat het kapje van groen was gemaakt verspreide de lamp erg sfeervol licht. Notarislampen zijn nog steeds in trek, je ziet ze nog steeds vaak bij mensen thuis staan op de werkkamer bijvoorbeeld. Hij is dan ook niet meer weg te denken uit je interieur.

Klassiekers

Notarislampen zijn dus eigenlijk erg klassieke lampen. De echte klassiekers van vroeger hadden allemaal een groene kap. Je hebt tegenwoordig alleen veel meer keuzes. Je ziet dan ook dat steeds meer mensen voor wat modernere notarislampen gaan. Denk dan aan notarislampen met een witte, grijze of zwarte kap. De variant met de witte kap zie je het meeste in de wat modernere huizen. De grijze lampen kap geeft ook een best moderne look weer. Deze look is meer industrieel, hij past bijvoorbeeld ook goed in een Scandinavische inrichting.

Retro

Ook retro zie je steeds vaker terug. De stijl heeft weer een grote opleving, je ziet het weer steeds vaker. De notarislamp mag hier dan ook niet aan ontbreken. Je kunt deze notarislampen erg goed combineren met de retro stijl. Deze stijl komt vanuit de jaren ’60 en ’70. Deze vintage stijl zie je vaak terug met witte en lichtere kleuren. Je kunt dit dus perfect combineren met de notarislamp met witte lampenkap. In ieder geval, notarislampen hoeven niet saai te zijn. Je zal zelf wel goed moeten kijken hoe je het gaat stijlen. Een notarislamp heeft een eigen stijl en zal dus niet in elke kamer even goed passen.