Op vakantie naar Karinthië? Bezoek zeker deze hoogtepunten

Karinthië

Karinthië is een deelstaat in het zuiden van Oostenrijk. In deze deelstaat vind je eigenlijk alles terug wat Oostenrijk zo mooi maakt als vakantieland. We hebben het dan onder meer over ontzagwekkende bergen, fraaie meren, gemoedelijke steden en sfeervolle wintersportgebieden. Hoe dan ook, als je eens besluit naar Karinthië af te reizen voor een vakantie, dan zijn de vier hieronder beschreven plekken zeker de moeite van het bezoeken waard.

Karinthië

Burg Hochosterwitz

Een uniek hoogtepunt aan Karinthië is de Burg Hochosterwitz. Dit is een burcht die stamt uit de middeleeuwen. Je vindt het in het plaatsje Sankt George am Längsee. Het bijzondere aan de burcht is dat deze bovenop een kalksteenrots is gebouwd. Je moet liefst veertien poorten door om bij de ingang van de burcht te komen.

Klagenfurt

De hoofdstad van Karinthië is Klagenfurt. Dit is een stad die bekendstaat om zijn mooie, oude stadscentrum. Je kunt je hier urenlang vermaken, onder meer door te winkelen, museums te bezoeken en alle monumentale hoogtepunten te aanschouwen.

De vele meren

De regio Karinthië staat bekend om de aanwezigheid van talrijke prachtig gelegen meren. In de zomer kun je aan sommige van deze meren zelfs prima een soort van strandvakantie houden. Vooral de Wörthersee leent zich daar goed voor. Verder is met name de Weissensee geliefd om zijn mooie ligging tussen de bergen.

Malta Hochalmstrasse

Tenslotte kunnen we de Malta Hochalmstrasse echt niet onvermeld laten. Dit is een bergweg die met een lengte van veertien kilometer niet enorm lang lijkt, maar toch zul je er wel een tijdje zoet mee zijn. Je stijgt in deze afstand namelijk bijna duizend meter. En bij de uitzichtpunten waar deze weg langs leidt kun je simpelweg niet anders dan even te stoppen. Uitzicht op watervallen en een riante stuwdam zullen dan je deel zijn.