Slim nadenken bij het ontwerp.

franse-balkons

Dakterrassen zijn natuurlijk een nieuwe handige en moderne alternatieven voor de standaard tuin die de meeste mensen kennen. Veel woningen nu hebben geen plek voor een normale tuin die woningen buiten de stad meestal hebben en kiezen dus voor een dakterras om toch een plak te hebben om buiten te kunnen zitten en eten. Het is natuurlijk belangrijk voor bewoners van appartementen dat er toch een plek is om te genieten van de zone n om even een frisse neus te halen midden op de dag zonder dat deze persoon de straat op moet. Er zijn veel verschillende kanten waar je op kan bij het ontwerpen van een dakterras. Eén ding is altijd belangrijk ongeacht welke kant je opgaat met het designen van het terras, de dakterras omheining.

De hoogte inwerken.

Zoals gezegd kun je alle kanten op met het ontwerpen van een mooi en stijlvol dakterras. Letterlijk alle kanten, want zodra de ruimte ophoud aan de buiten grenzen van het terras kun je altijd de hoogte inwerken. Denk aan hoge planten of bomen. Ook kunnen er verschillende accessoires in de hoogte geplaatst worden, denk bijvoorbeeld aan hangen de planten of een verticale plantenbak die opgevuld kan worden met mooie bloemen of planten. Door slim te werk te gaan met de verticale accessoires en de hangende planten wordt er meer ruimte overgehouden op het oppervlak voor eventuele tuinmeubels die geplaatst kunnen worden.

Spelen met het hek.

Waar ook mee gespeeld kan worden is het balkonhek. Hier kunnen planten aan opgehangen worden zodat de omheining wat meer stijl en groen krijgt. Ook kunnen er natuurlijk plantenpotten op de omheiningen gezet worden waardoor er wederom in de hoogte wordt gewerkt en er meer ruimte wordt overgehouden. Zo kan er dus slim gespeeld worden met de verschillende mogelijkheden bij het ontwerpen van het dakterras. Doe dus goed onderzoek voordat er begonnen wordt aan het ontwerpen van een dakterras.