Wat is een serre en wat zijn de voordelen

Serre

Wie een serre aan zijn huis heeft, kan lekker veel van de natuur genieten en meer het gevoel hebben dat ze buiten zitten. Een serre is een aanbouw die grotendeels uit glas bestaat. Door het gebruik van glas kan de temperatuur in een serre gemakkelijk oplopen wanneer de zon schijnt. Hierdoor wordt een serre ook wel een wintertuin genoemd.

overkapping

Lekker warm

Om dit aangename effect van een serre optimaal te benutten worden serres vaak aan de zuidzijde van een huis gebouwd. Maar tegenwoordig noemen we een kleine uitbouw aan de woonkamer ook wel een serre. Een serre wordt dan ook vaak aan een huis gebouwd om extra woonruimte te creëren.

Als de zon maar een beetje schijnt, stroomt de warmte de serre direct binnen. Het wordt er aangenaam warm, ook als het in andere ruimtes van het huis nog koel is. Deze aanbouw zorgt bovendien voor veel licht en een kleinere overgang naar buiten. Dat is dan ook direct het sterkste voordeel als het gaat om de serre. Het is er lekker warm en je kunt zelfs de verwarming wat lager zetten in de rest van het huis. Dat wil je natuurlijk wel in die koude wintermaanden! 

Kosten van een serre

Een serre aan de woning bouwen kan heel erg verschillen als het gaat om het prijskaartje. Je kunt al voor een paar duizend euro een mooie serre aanbouwen maar het hangt allemaal af van het materiaal dat je kiest, de vorm en de afmetingen.