Wespenbestrijding Tilburg adviseert: voorkom wespen steken

Bij de wespenbestrijding in Tilburg weten ze als geen ander hoe naar een wespensteek kan zijn. De stemming zal zeker omslaan van zomer plezier naar angst als een wesp of horzel neerstrijkt in jouw tuin. Wespen zijn het hele jaar door actief, maar de piek van activiteit is in de zomer. De constant hoge temperaturen in combinatie met luchtvochtigheid zijn signalen voor de insecten om nieuwe locaties te gaan zoeken om nesten te bouwen.

Mei is traditioneel de maand dat wespen eieren leggen. Na een maand komen de eieren uit en na nog eens een maand zijn de jonge wespjes al volwassen. Het gevolg: juli is de piek maand voor wespen activiteiten. Het is het hoofdseizoen voor wespensteken. Hier volgen enkele tips om wespen, horzels en ander stekend ongedierte buiten de tuin, je huis en vooral van je huid te houden.

Zo kan je wespen ontmoedigen volgens de wespenbestrijding Tilburg

Houdt na het eten de buitenruimtes schoon en doe de deksels keurig op vuilnisbakken – de geur van zoet voedsel is bijzonder aantrekkelijk voor stekende insecten.

Als jouw schoorsteen geen kap heeft, overweeg dan om er een te kopen. Schoorsteenkappen helpen om veel verschillende plagen uit je huis te houden, waaronder stekende insecten.

Houdt alle buitendeuren gesloten wanneer je ze niet gebruikt. Openingen nodigen wespen en horzels uit om nieuwe gebieden te verkennen. Wil je toch ventileren? Overweeg dan hordeuren met een insectenwerend gaas.

Dicht scheuren en spleten in muren en langs kozijnen. Het wordt aangeraden dit vroeg in het voorjaar te doen, voordat de insecten heel actief worden. Daar heb je het hele zomerseizoen profijt van.

Stilstaand water trekt veel vervelende ongedierte en insecten aan, zo ook wespen. Vul kuile in de tuin met aarde en maak voedsel bakken voor vogels en huisdier, en fonteinen, met regelmaat schoon.