Zaagbladen maken de zaagsnede

Makita-5604R-300x186Veel mensen denken dat je er met een goede zaagmachine wel bent, maar dat is niet helemaal waar. Want een zaagmachine kan niks bereiken zonder een zaagblad. Wat veel mensen weleens vergeten. Natuurlijk worden er goede zaagbladen meegeleverd met de machine, maar uiteindelijk zullen deze ook slijten. Een goedkoop zaagblad kopen zou dan zonde zijn. Dit is vaak direct al weer terug te zien in de kwaliteit van de zaagsnede. Ook de levensduur van het zaagblad gaat snel omlaag.

Cirkelzaag-kopen-logo-e1410345309689

Wat te weten over zaagbladen?

Bij de aankoop van een nieuw zaagblad moet je natuurlijk wel een zaagblad halen met evenveel zaagtanden. Het aantal zaagtanden zegt namelijk iets over hoe fijn de zaagsnede is. Het mooiste is natuurlijk om precies hetzelfde zaagblad te halen, maar het kan voorkomen dat die niet meer leverbaar of te duur is. Over het aantal zaagtanden nog even het volgende:

* Veel zaagtanden is een fijne zaagsnede
* Weinig zaagtanden is een grove zaagsnede.

Waar een zaagblad kopen?

Zaagbladen kun je overal kopen. Te denken aan een winkel of gewoon via een webshop. Veel mensen kopen namelijk hun zaagbladen online. Makkelijk en snel en vaak de volgende dag al in huis. Bijvoorbeeld Coolblue heeft een groot assortiment zaagbladen. Het is ook mogelijk om extra aanbiedingen te krijgen bij de aankoop van een voordeelpakket. Deze bestaat vaak uit zaagbladen, zaagmachine en wat andere onderdelen voor een schappelijke prijs.cirkelzaagblad-150x150

Cirkelzaagbladen onderhouden

Zaagbladen worden snel stomp als je deze niet goed onderhoud. Daarom kunnen een paar onderhoudstips vast goed van pas komen. Klaar met zagen? Berg de cirkelzaagmachine dan op in een kist/koffer waar anderen er niet bij kunnen. Daarnaast kun je ervoor kiezen om het zaagblad af en toe in te smeren met vaseline. Dit voorkomt roest en behoudt de scherpte van de zaagtanden.