Hoe het best je huis verkopen?

Als je je huis te koop zet, wil je het liefst dat je woning zo snel mogelijk wordt verkocht. Hoe langer je woning te koop staat, hoe meer onzekerheid dit je oplevert. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om te verkoop van je huis te versnellen. Maar er zijn ook een aantal dingen die je beter niet kunt doen! In deze blog zetten we een aantal belangrijke do’s en don’ts voor je op een rijtje.

Do: goede foto’s, video’s en brochure

Ten eerste is het belangrijk om goede foto’s en video’s te maken van je huis. Een groot deel van de potentiële kopers start hun zoektocht online. En als jouw woning er dan uitspringt met professionele foto’s en video’s, zul je zeker de aandacht trekken. Het lijkt makkelijk om dit zelf te doen, maar toch is het aan te raden om dit uit te besteden aan een professional. Zij kunnen namelijk foto’s en video’s maken waarop jouw huis helemaal tot zijn recht komt. Zorg ook dat alle details er goed opkomen, heb je mooie Tiffany plafondlampen, laat die dan zeker niet achterwege! Bovendien is het tegenwoordig zelfs mogelijk om een complete 360 graden tour te laten maken.

Do: een makelaar voor bezichtigen en onderhandelen

Het inschakelen van een makelaar kan grote voordelen hebben. Je eigen huis verkopen is een minder goed idee om een aantal redenen. Ten eerste heeft een huis emotionele waarde voor jou, waardoor je fouten kunt maken. Daarnaast vinden veel potentiële kopers het vervelend als de bezichtiging wordt gedaan door de verkoper. Zij willen alles kunnen zeggen wat ze denken en alle mogelijke vragen kunnen stellen. Een makelaar is hier de aangewezen persoon voor. Een goede makelaar heeft veel ervaring en kan precies inschatten wat de koper echt vindt. Dit helpt bij het onderhandelen. Een makelaar is hierin gespecialiseerd terwijl dit voor jou als verkoper een ongemakkelijke positie kan zijn. Daarom is het verstandig om altijd een makelaar in te schakelen als je je huis wil verkopen.