Wooncomfort door spouwmuurisolatie

Iedereen wil graag wonen in een gezellig maar vooral comfortabel huis. De gezelligheid in je huis breng je aan door je eigen smaak en voorkeuren terug te laten komen in de inrichting. Je bepaalt immers zelf welke kleuren in je huis worden toegepast en hoe de inrichting er uit ziet. Daaruit ontstaat een aangename omgeving waar je je helemaal thuis voelt. Een ander aspect van een comfortabel huis is de temperatuur in dat huis. Een huis met een behaaglijke temperatuur en klimaat is heel wat waard. Een van de aspecten die behaaglijkheid kunnen garanderen is spouwmuurisolatie.

Besparen-met-spouwmuurisolatieWat is spouwmuurisolatie?

Om te begrijpen wat spouwmuurisolatie precies is gaan we eerst kijken wat een spouwmuur nu precies is. In de beginjaren van de vorige eeuw ontdekte men dat het slim was om bij de bouw van een huis niet alleen een buitenmuur te metselen maar ook een binnenmuur. De ruimte tussen die beide muren werd de spouw genoemd. Omdat die ruimte was gevuld met lucht bleef de warmte beter binnen in het huis en kon het vocht moeilijker het huis binnendringen.

Het isoleren van de spouwmuur

In de jaren zeventig ontdekte men dat als je de ruimte tussen de beide muren ging opvullen met isolerend materiaal er dan een nog veel betere isolerende werking ontstond. Het was immers ook de periode dat we ons meer en meer er bewust van werden dat we zuinig om moesten gaan met onze energiebronnen. Bovendien leverde een betere isolatie op den duur ook een financieel voordeel op. Hoe meer warmte in het huis blijft, hoe minder je hoeft te stoken en dus hoe lager de energierekening wordt.

Aanbrengen-van-spouwmuurisolatieHoe werkt spouwmuurisolatie?

Het isoleren van een muur is een redelijk simpel werk maar het moet wel zorgvuldig worden uitgevoerd. Natuurlijk kun je dit zelf doen maar het is aan te raden om hiervoor spouwmuurisolatie experts in te schakelen. Deze specialist zal op bepaalde plaatsen in je buitenmuur gaten boren. Via deze gaten spuit hij dan met een speciale machine isolatiemateriaal in de ruimte tussen de buitenmuur en de binnenmuur, in de spouw dus. Omdat je graag wilt dat de gehele ruimte wordt opgevuld met isolatiemateriaal is het van belang om precies te weten waar de gaten moeten worden geboord en welk materiaal moet worden gebruikt.

De opbrengsten van spouwmuurisolatie

Nadat de spouw is gevuld met isolatiemateriaal worden de geboorde gaten weer professioneel afgedicht zodat je er niets meer van ziet. In de praktijk zul je dan merken dat er meer warmte in je huis aanwezig blijft waardoor je minder energie hoeft te gebruiken om je huis te verwarmen. Bovendien zorgt het in de zomer voor een verkoelende werking omdat ook het warmte van de zon wordt gereduceerd. Naast spouwmuurisolatie is dakisolatie plaatsen een andere goede maatregel om ervoor te zorgen dat het behaaglijk blijft in huis. Met name in de zomer zul je veel aangenamer op zolder slapen dan wanneer het dak niet geïsoleerd zou zijn.