Ontdek je muizen in huis? Schakel snel professionele bestrijding in

Muizen bestrijden

De ontdekking dat je een of meerdere muizen in huis hebt, waarbij deze muizen zich ook nog eens op zichtbare plekken vertonen, is voor elke woningbezitter een nare gewaarwording. Toch is het niet zo dat dit buitengewoon uitzonderlijk is. Duizenden Nederlandse huishoudens worden er elk jaar weer door getroffen. Doorgaans gebeurt dit bij het inzetten van de winter. Muizen voelen zich dan sneller genoodzaakt ergens een warm onderkomen te zoeken. Als ze dan per ongeluk een woning binnentreden en het blijkt er comfortabel te zijn, dan blijven ze er vaak ook. Muizen laten zich jammer genoeg nauwelijks vangen of bestrijden, althans, niet door goedwillende particulieren. Muizen bestrijden is dus iets dat je het best kunt laten doen door een bestrijdingsspecialist.

Muizen bestrijden

Hierdoor wordt aanwezigheid van muizen verraden

Een van de weinig voordelen aan muizen als ongedierte is dat hun aanwezigheid redelijk makkelijk te herkennen is. Zelfs als je nog nooit een muis zelf door je keuken hebt zien rennen kun je weten dat ze er wél zijn. De volgende signalen duiden er in ieder geval op:

• Krassende geluiden, vooral achter keukenkastjes en aan kabels. Muizen zijn dan hun tanden aan het slijpen.

• Knaagschade, dus vooral aan keukenkastjes en kabels.

• Muizenkeutels: deze vind je dikwijls in keukenkastjes en soms ook langs de muur of onder meubels.

• Een sterke geur met tonen van urine en ammoniak.

• Her en der kun je haartjes en buiksmeer vinden.

Muizen bestrijden

Zo maak je de kans op muizen in huis kleiner

Muizen is een soort ongedierte die moeilijk te bestrijden is, maar je kunt wel acties ondernemen dat muizen het woonbare gedeelte van je huis binnenkomen. Als je rond leidingen en in keukenkastjes, muren, plafonds en vloeren alle kieren goed afdicht, dan blijven ze in ieder geval uit het zicht. Verder is het aan te raden het huis altijd schoon te houden en ook in de tuin geen etensresten achter te laten.